SZKOLENIE „SUSHI MASTER”

Termin:

+48 13 438 61 70 semeks.j@op.pl
Marzec/Kwiecień 2024

Szkolenie skierowane jest do osób zatrudnionych w gastronomi oraz edukujących się w tym kierunku, które pragną podnieść swoje kwalifikacje z zakresu nowoczesnej kuchni.

Czas trwania: 2 dni

Ramowy program usługi

  • Charakterystyka kuchni i kultury japońskiej, historia sus
  • Noże, przyrzady i inne pomoce potrzebne w przygotowaniu sushi
  • Organizacja stanowiska pracy
  • Produkty wykorzystywane do przygotowania sushi, rodzaje sushi
  • Ocena jakości produktów, zasady przechowywania produktów
  • Przyprawy i dodatki wykorzystywane do przygotowania sushi
  • Dobór odpowiednich surowców( ryby, warzywa, ryż, owoce morza)
  • Oczyszczanie, krojenie i przygotowywanie surowców
  • Metody zawijania i rolowania sushi
  • Przygotowywanie różnych typów sushi: hosomaki, futumaki, nigiri, california maki
  • Tworzenie, dobieranie i ustalanie odpowiedniej kompozycji sosów
  • Układanie, kompozycja i prezentacja przygotowanych zestawów